Тапас картофени топки с варени яйца

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
829
2
23/05/2020
"Нашите тапас картофени топки ще ви оставят без думи "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 245
  • Преглеждания за месеца2244
  • Преглеждания за седмицата687
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сваряваме 6 от яйцата за 5 минути след завирането на водата.

След това сваряваме на пара под капак картофите и тиквата (нарязани на кубченца), в средно голяма тенджерка с малко водичка върху специалната кошница за готвене на пара.

Вече сварени ги сипваме в купа удобна за разбъркване. Добавяме овкусяващите съставки: сушени и стрити мащерка и босилек, черен и червен пипер, куркума, кимион и хималайска сол.

Разбърквайки сместа сипваме 1-2 с.л. зехтин и няколко супени лъжици пълнозърнесто брашно за леко сгъстяване, така че да се получи средно гъста консистенция – нито течна, нито много суха. Леко намачкваме с ръчната преса за картофи, оставяйки малки парченца.

Намазваме ръцете си с малко шарлан и обгръщаме всяко от твърдо сварените яйца с 1/6 та от зеленчуковата смес, така че да се получат гладки картофени топки.

Подреждаме 6-те зеленчукови топки в квадратна тава с постлана хартия за печене. Намазваме ги от всички страни с 1 разбъркано яйце със силиконова четчица.

Зареждаме апетитните картофени кюфтета да се пекат във фурната за 20 минути на 200 градуса и след това за 15-20 минути на 250 градуса само отгоре.

Изключително вкусни тапастапас картофени топки с варени яйца.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар