Начин на приготвяне
Първо, сваряваме 6 от яйцата за 5 минути след завирането на водата.
След това сваряваме на пара под капак картофите и тиквата (нарязани на кубченца), в средно голяма тенджерка с малко водичка върху специалната кошница за готвене на пара.
Вече сварени ги сипваме в купа удобна за разбъркване. Добавяме овкусяващите съставки: сушени и стрити мащерка и босилек, черен и червен пипер, куркума, кимион и хималайска сол.
Разбърквайки сместа сипваме 1-2 с.л. зехтин и няколко супени лъжици пълнозърнесто брашно за леко сгъстяване, така че да се получи средно гъста консистенция – нито течна, нито много суха. Леко намачкваме с ръчната преса за картофи, оставяйки малки парченца.
Намазваме ръцете си с малко шарлан и обгръщаме всяко от твърдо сварените яйца с 1/6 та от зеленчуковата смес, така че да се получат гладки картофени топки.
Подреждаме 6-те зеленчукови топки в квадратна тава с постлана хартия за печене. Намазваме ги от всички страни с 1 разбъркано яйце със силиконова четчица.
Зареждаме апетитните картофени кюфтета да се пекат във фурната за 20 минути на 200 градуса и след това за 15-20 минути на 250 градуса само отгоре.
Изключително вкусни тапас – тапас картофени топки с варени яйца.
Чудно Вкусно!