Начин на приготвяне
Накисваме царевичния корнфлейкс с водата и подслаждаме с течния мед (може да се замени с кафява захар на вкус).
Разбъркваме и оставяме да набъбва.
Измиваме прясно набраните узрели ягоди.
След като омекне корнфлейксът (преди да е станало на каша), прехвърляме в дълбок и тесен съд (кана за пасатор) 3 с.л. от него заедно със излишната сладка вода, която не е поело.
Добавяме 10 бр. нарязани ягоди към малката смес и смиламе с пасатора до фина консистенция.
С омекналия корнфлейкс пълним 2 високи стъклени чаши до половината им, редим ягоди – на половинки, по стеничките, и допълваме отгоре с останалия корнфлейкс, като уплътняваме около ягодите.
Заравняваме отгоре и наливаме ягодовия крем.
Украсяваме ягодовия десерт с цели ягодки или филирани и поднасяме за закуска.
Разкошен свеж царевичен десерт с ягоди – с вдъхновяващ аромат и вкус!
Чудно Вкусно!