Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Индийска халва с кашу

Индийска халва с кашу

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Индийска халва с кашу1 / 2
19/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Дълъг път е изминала тази рецепта за халва, но си е струвало - голяма вкусотия"

Необходими Продукти

  • кашу - 300 г сурово
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 200 г
  • вода - 50 мл
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашуто се накисва в млякото за 4 часа. Пасира се заедно с млякото. От захарта и водата се сварява сироп, като след кипването се вари на бавен огън 5 минути.

Готовият сироп се смесва с кашуто и се разбърква много добре, но не се сваля от котлона. Добавя се разтопеното масло и се разбърква, докато сместа не започне да се отделя от стените на съда.

Сваля се от котлона и сместа се разпределя върху намазана с мазнина тава на слой с дебелина 2-3 сантиметра. Оставя се да изстине за няколко часа и се реже на правоъгълници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: