Начин на приготвяне
1. В дълбока купа сипваме киселото мляко, което предварително сме разбъркали в кофичката.
2. Към него прибавяме всички зелени съставки, нарязани на ситно – 2 шепи листенца бейби спанак, 1 шепа листа тученица и половин връзка пресен копър (без дръжките). Добавяме домашно стерилизираните кисели краставички (около половин буркан), нарязани на малки кубченца и измитите сурови слънчогледови семки (2-3 с.л.), които по желание предварително сме накиснали.
3. Овкусяваме с хималайска сол (2/3 ч.л., на вкус), смлян черен пипер на мелничка (1/3 к.л.), оцет Балсамико (1 с.л. на вкус; бяла подправка) и зехтин (1-2 с.л.) или шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), с който същи се получава много вкусно.
4. Разбърквайки всички съставки, на малка струйка сипваме около чаша и половина филтрирана вода.
Този таратор е пролетна свежест в купичка – спаначен таратор с тученица и слънчогледови семки за един витаминозен и здравословен обяд през топлите дни!
Чудно Вкусно!