Начин на приготвяне
Приготвяне на шоколадовият крем:
Желатинът се залива с водата и се оставя да набъбне.
Прясното мляко заедно със захарта и какаото се затоплят до разтопяване на захарта. Добавя се желатинът.
След като сместа е изстинала, се прибавя заквасената сметана. Кремът се разбърква до еднородност и се разлива до половината на подходящи чаши. Поставят се в хладилник.
Приготвяне на ягодовият крем:
Желатинът се залива с водата и се оставя да набъбне.
Сметаната се смесва с прясното мляко и леко се затопля.
Ягодите се нарязват на дребно, поръсват се със захарта и се варят до омекване. Прецеждат се и към тях се прибавя желатинът.
Ягодовата и млечната смес се обединяват. Вкусният крем с ягоди се оставя се да изстине.
Ягодовият се разлива върху шоколадовия крем и чашките се поставят отново в хладилника.
Приготвяне на шоколадовия слой:
Желатинът се залива с водата и се оставя да набъбне.
Млякото, захарта и какаото се загряват. Прибавя се желатинът. Сместа се охлажда.
От нея се разпределят по 2-3 с.л. във всяка чашка крем на пластове.
Крем Фантазе се украсяват с пресни ягоди.
Да ви е сладко!