Начин на приготвяне
Сварете захарен сироп с 4 с.-л. захар и 200 мл. вода. След като течността заври, оттеглете съда от котлона. С готовия сироп напръскайте бисквитените блатове за торта.
Разтворете желатина в студена вода /водата трябва да го покрие/ и след като набъбне, го затоплете леко в микровълнова фурна, като внимавате да не заври.
Разбийте маскарпонето с помощта на миксер. Прибавете изварата, кондензираното мляко и пудрата захар. Изсипете 2/3 от разтворения желатин към сместа. Разбийте до еднородност.
Останалата част от разтворения желатин изсипете към натуралния сок и оставете на студено, за да се желира сместа.
Поставете два блата един до друг /те са правоъгълни/ и ги намажете обилно с течен шоколад. Поръсете с боровинки и малини.
Изсипете по-голямата част от крема и загладете с шпатулка. Сложете другите два бисквитени блата. Изсипете останалата част от крема и загладете.
Поръсете тортата с кокосови стърготини, а отгоре пръснете кубчета от полученото желе. Страните облепете с боровинки.
Оставете бисквитената торта да се стегне за една нощ в хладилник.
Приятен апетит! Бисквитената торта Фантазе е готова.