Шоколадово руло с череши

Шоколадово руло с череши

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
161
2k
529
373
01/06/2020
"Празнично шоколадово руло с череши - защото всеки ден имаш поне един повод да се усмихнеш"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 949
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • за платката
  • яйца - 4 бр. L
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • заквасена сметана - 450 г
  • крема сирене - 150 г
  • крем - 1 пакет Оле на д - р Йоткер
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • череши - до 300 г без костилки
  • черен шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. Ароматизира се с ванилията.

Брашното се пресява с какаото. Прибавя към яйцата и внимателно се разбърква с шпатула.

Пандишпаненото тесто се излива в тава с размери 35/30 см, застелена с хартия за печене.

Платката се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.

Оставя се да изстине върху хартията.

Заквасената сметана се смесва с крема сиренето и пудрата захар. Прибавя се крема Оле (сух, не се разбива предварително). Кремът се разбива с миксер го пухкавост.

Хартията от платката за сладкото руло се премахва. Намазва се с част от крема.

Нареждат се черешите и шоколадовото руло се навива.

Отгоре шоколадовото руло с череши се измазва с останалият крем и се украсява с череши и настърган шоколад.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар