Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. Ароматизира се с ванилията.
Брашното се пресява с какаото. Прибавя към яйцата и внимателно се разбърква с шпатула.
Пандишпаненото тесто се излива в тава с размери 35/30 см, застелена с хартия за печене.
Платката се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
Оставя се да изстине върху хартията.
Заквасената сметана се смесва с крема сиренето и пудрата захар. Прибавя се крема Оле (сух, не се разбива предварително). Кремът се разбива с миксер го пухкавост.
Хартията от платката за сладкото руло се премахва. Намазва се с част от крема.
Нареждат се черешите и шоколадовото руло се навива.
Отгоре шоколадовото руло с череши се измазва с останалият крем и се украсява с череши и настърган шоколад.
Да ви е сладко!