Пуешко руло с бекон

Пуешко руло с бекон
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
03/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Сочно пуешко руло с бекон - неустоимо е"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 1 бр.
  • бекон - 10 бр. слайс
  • шунка - 2 бр. слайс
  • проволоне - 20 г кашкавал
  • риган - 1 к.л
  • картофи - 3бр. пресни
  • моркови - 1 бр
  • тиквички - 1/2 бр
  • чери домати - 7 - 8 бр
  • краве масло - бучка
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • сол
  • пипер - меланж
  • бира - 1/2 кутийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гърдите и отрежете под форма на джоб.

Разтворете и начукайте с дървено чукче. Поръсете със сол и пипер.

Поставете в единия край парчета шунка, а върху нея - кашкавала. Поръсете със ригана и завийте стегнато пилешко руло.

Обвийте бекона, като се стараете да го застъпвате леко в единия край. Поставете приготвеното солено руло в средата на тавичката.

Измийте кората на картофите. Без да ги белите, нарежете на парчета.

Обелете моркова и ги нарежете с тиквичката на колелца или полумесеци. Сложете доматите. Нарежете кравето масло.

Посолете, натрошете пилешкия бульон върху зеленчуците и полейте с бирата.

Печете в предварително загрята фурна на 190- 200 градуса до готовност.

Извадете и сервирайте пуешкото руло с бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: