Начин на приготвяне
Измийте гърдите и отрежете под форма на джоб.
Разтворете и начукайте с дървено чукче. Поръсете със сол и пипер.
Поставете в единия край парчета шунка, а върху нея - кашкавала. Поръсете със ригана и завийте стегнато пилешко руло.
Обвийте бекона, като се стараете да го застъпвате леко в единия край. Поставете приготвеното солено руло в средата на тавичката.
Измийте кората на картофите. Без да ги белите, нарежете на парчета.
Обелете моркова и ги нарежете с тиквичката на колелца или полумесеци. Сложете доматите. Нарежете кравето масло.
Посолете, натрошете пилешкия бульон върху зеленчуците и полейте с бирата.
Печете в предварително загрята фурна на 190- 200 градуса до готовност.
Извадете и сервирайте пуешкото руло с бекон.