Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Солено Руло»Пуешко руло с кисело зеле и ориз

Пуешко руло с кисело зеле и ориз

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Пуешко руло с кисело зеле и ориз
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
23/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Поднасяме пуешко руло с кисело зеле и ориз на парчета заедно със соса и поръсваме с пушен червен пипер."

Необходими Продукти

  • зелеви листа - 10 изчистени от твърдата част листа
  • пуешка кайма - 400 г
  • бял ориз - 1/2 ч.ч.
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • сушена червена чушка
  • олио
  • За соса
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л. равни
  • вода - бульон за разреждане
  • пушен червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза до готовност и изцеждаме. Добавяме го към каймата заедно с подправките и стритата суха червена чушка и малко олио. Омесваме добре и по възможност оставяме да престои поне 30 мин.

Подреждаме зелевите листа върху дъска, застелена с фолио, което предварително е намаслено от горната страна, като леко ги застъпваме.

Изсипваме плънката от едната страна по дължина и завиваме на руло.

Прехвърляме в тава и намазваме соленото руло с олио и отгоре. Наливаме малко вода в тавата, завиваме с алуминиево фолио и печем за около 30-40 мин.

След това махаме фолиото и към течността добавяме брашното, размито с киселото мляко в тавата.

Разреждаме с вода или бульон, подправяме със сол и червен пипер и оставяме за още десетина минути, докато рулото се запече и сосът достигне необходимата гъстота.

Поднасяме пуешко руло с кисело зеле и ориз на парчета заедно със соса и поръсваме с пушен червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: