Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се рендосват на едро ренде. Към тях се чукват яйцата, добавя се сол и черен пипер, и хубаво се разбъркват.
Накрая се добавя и готварската сметана. Отново се разбъркват. Сместа се разделя на две равни части (така се получават две рула).
При мен едното руло е с описаната плънка по-горе, а другото - с каквото разполагах в хладилника. За две еднакви рула удвоете грамажите на продуктите за плънката.
Картофената смес се разстила в средна правоъгълна тавичка, предварително покрита с леко намазнена хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 230 градуса за 35 минути.
Изкарва се и се оставя да се охлади. После се нареждат последователно пуешкото, топеното сирене и кашкавалът.
След това внимателно се завива на руло. Отгоре, по желание, се слага още кашкавал и се поръсва с чубрица. Връща се във фурната за още 10 минути. Сервира се топло.