Начин на приготвяне
Измиваме ориза няколко пъти (най-добре би било да го накиснем, преди да го приготвяме поне за 1-2 часа).
Прецеждаме го и сипваме зрънцата в съда на оризоварката. Овкусяваме го с хималайска сол, черен пипер и малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).
Разбъркваме с дървена бъркалка, наливаме нужното количество вода и включваме оризоварката.
След около 25 минутки оризът е готов, разбъркваме го и го оставаме да изстива. През това време нарязваме на ситно пресния лук, копъра и домашно маринованите тиквички от буркан.
От крехката и свежа тученица отделяме само листенцата, а дръжките премахваме.
Прибавяме градинските зеленинки и пресния грах към вече изстиналия ориз и разбъркваме заедно с хималайската сол, маринатата от буркана с кисели тиквички, шарлана и белия балсамов оцет Балсамико.
Добре овкусената салата на вкус поднасяме свежо и прясно приготвена.
Лесна постна оризова салата с пресен грах, ориз и тученица – чудесно свежо и засищащо предложение за летен обяд!
Чудно Вкусно!