Начин на приготвяне
Приготвяме крема за тортата, като затопляме 650 мл мляко и към него добавяме захарта и кокосовите стърготини.
В останалото мляко разтваряме нишестето и когато млякото на котлона заври, към него изсипваме царевичното нишесте.
Бъркаме крема, докато се сгъсти, и започне да залепва за дъното.
Сваляме от огъня и добавяме шоколада.
Разбъркваме, докато шоколадът се разтопи от горещината на крема.
Във форма за торта с диаметър 25 см подреждаме половината бисквити и ги покриваме с половината крем.
Подреждаме бисквити по стените на формата, докато я обиколим отвсякъде. Останалите бисквити подреждаме отгоре за втори блат.
Изсипваме останалия крем и заглаждаме.
Оставяме домашната бисквитена торта за кратко да се охлади кремът и след това поръсваме с шоколадови пръчици.
Прибираме бисквитената торта с кокос и шоколад в хладилник за час-два, докато кремът се стегне и бисквитите се напоят.