Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с бял шоколад и портокал

Бисквитена торта с бял шоколад и портокал

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Бисквитена торта с бял шоколад и портокал
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Портокал и шоколад - очаквано вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • бисквити - 250 г (обикновени)
  • орехи - 80 г (сурови)
  • бакпулвер - 1 пак.
  • какао - 4 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • кафява захар - 3 с.л.
  • кисело мляко - 400 г.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • За пълнежа
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • червени боровинки - 1 шепа сушени
  • мед - 1 с.л.
  • сметанов крем - 1 пакетче сух
  • прясно мляко - 150 мл
  • бял шоколад - 180 г
  • портокали - 1 бр.
  • какаови топчета - 3 с.л.
  • За украсата
  • млечен шоколад - 100 г
  • масло - 2 с.л.
  • бял шоколад - 1 пакетче глазура на dr.Oetker
  • какаови топчета
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на блатовете.

Смелете в блендер бисквитите и орехите, след което ги прехвърлете в купа. Добавете към тях какаото, бакпулвера и захарта. Разбъркайте и добавете киселото мляко, заквасената сметана разтопеното масло и ванилията. Трябва да получите гъсто лепкаво тесто.

Покрийте с хартия за печене кръгла дълбока тава, а в нея сложете ринг с диаметър 20 см. След това прехвърлете тестото в ринга. Загладете го отгоре и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете около 40 мин (или до готовност).

Готовия блат освободете от ринга и оставете да се охлади добре, след което го разполовете с дълъг, тънък и остър нож.

С това блатовете ни са готови.

Разбъркайте 3 с.л. заквасена сметана с 2 с.л. пудра захар и 1 с.л. мед.

Сложете единия блат в подходяща чиния (тази, в която ще поднесете тортата) и го намажете с медената смес. Отгоре разпределете червените боровинки.

Разтворете сухия сметанов крем в 150 мл студено мляко и разбийте с миксер до получаване на гъста сметана. Добавете предварително рендосания бял шоколад и пасирания в блендер портокал. Разбъркайте и добавете какаовите топчета.

Внимателно поставете металния ринг отново върху блата и изсипете сметановия крем. Отгоре поставете 2-я блат.

Така получената торта пъхнете в хладилника за поне 2 часа.

След това я извадете и махнете ринга - следва украсата :)

При непрекъснато бъркане разтопете (на котлон) шоколада заедно с маслото. Ще получите гъст течен шоколад. Разпределете го по края на тортата и върнете в хладилника за 15 мин.

Разтворете бялата глазура според указанията на опаковката и я разпределете в средата на тортата.

Отгоре посипете с какаови топчета, украсете с бонбони, кокосови стърготини.... и други :)

Оставете тортата за още час в хладилника и сервирайте :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: