Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите. Разтопете маслото и го прибавете към маслото. Добавете кайсиевото желе и лимоновите корички. Омесете до еднородност.
Облепете стените на форма с подвижни стени с найлоново фолио. Оформете основата на тортата с бисквитеното тесто, като леко повдигнете и облепите стените.
Наредете замразените плодове в основата. Наредете ред от амаретите, а върху тях наредете банани.
Разбийте течната сметана с помощта на миксер на гъст сняг. Разделете крема на две части.
Към едната част прибавете заквасената сметана и разбийте до хомогенност.
Към втората част от сметаната прибавете 100 грама от течния шоколад и отново разбийте до хомогенност.
Върху наредените банани изсипете белия сметанов крем и загладете.
Върху сметановия крем изсипете шоколадовия мус и отново загладете.
Оставете тортата за около час, за да се стегнат кремовете.
Внимателно отделете ринга на бисквитената торта.
Разтопете белия и течния шоколад на водна баня в отделни съдове. Към всеки прибавете по една супена лъжица олио и разбъркайте.
Изсипвайте върху центъра на тортата от двата шоколада с помощта на лъжица, като редувате бял с кафяв шоколад.
С помощта на дървено шишче разтеглете ивички, за да се образуват фигурки.
Гарнирайте вашата торта без печене с шоколадови топчета и сметанови розички.