Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена салата с френски сос

Зелена салата с френски сос

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Зелена салата с френски сос
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Свежа и много полезна зелена салата с тайна съставка - прочут френски сос"

Необходими Продукти

  • зелена салата - 1 бр. средно голяма
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено (нарязано на ситно)
  • зелен лук - 3 пера
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • За соса
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • червен пипер - щипка
  • черен пипер - щипка
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • захар - щипка
  • олио - 3 с.л.
  • За поръсване
  • салатен микс с кедрови ядки - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Салатата се измива и подсушава внимателно от водата.

Нарязва се или се накъсва и се слага в салатиера. Добавят се нарязаното яйце и нарязаните пера зелен лук.

Отделно в купичка се разбърква лимонов сок, сол, черният и червен пипер, горчицата, олио, настърганият чесън и захарта.

Дресингът се изсипва върху зелената салата и се разбърква леко. Поръсва се с ядки и нарязан магданоз.

Зелената салата с френски сос е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: