Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Френски сос Грибиш

Френски сос Грибиш

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Френски сос Грибиш
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
"Френският сос Грибиш сервирайте с варено месо, риба, пресни или варени зеленчуци и зелена салата."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • горчица - 2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 75 мл
  • кисели краставици - 50 г (1 бр.)
  • каперси - 1 с.л.
  • провансалски билки - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете яйцата и отделете белтъците.

В купа сложете жълтъците, горчицата, оцета и провансалските билки и намачкайте с вилица.

След това започнете да разбърквате всичко с бъркалка, като добавяте олиото на тънка струйка.

След като получите гъст и еднороден сос, сипете ситно нарязаните кисели краставички, каперсите и ситно нарязаните белтъци.

Разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер.

Френският сос Грибиш е готов.

Сервирайте соса за месо с варени мръвки, риба, пресни или варени зеленчуци и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: