Катми с квас

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Катми с квас
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
26/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Тези катми с квас всеки иска да ги опита"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • сол - щипка
  • мед - 1 с.л.
  • квас - 150 левито
  • пълнозърнесто брашно - 300 г
  • краве масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за вкусните катми в купа и разбъркайте добре.

Сложете тигана на котлона, намажете го с малко масло.

Вземете от сместа с черпак и хубаво разстелете в тигана.

След няколко минути обърнете катмата. Когато е готова, я сложете в подходяща чиния, може да намажете с малко масло.

Повторете същото, докато сместа свърши.

Може да добавите домашно сладко по избор, домашен течен шоколад или друга плънка за палачинки по желание, и да хапнете готовите катми с квас за закуска.

Източник: Цвети Стоянова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: