Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Карбонара с пресен бекон

Спагети Карбонара с пресен бекон

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Спагети Карбонара с пресен бекон
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Нашите, а сигурни сме - и вашите любими спагети Карбонара"

Необходими Продукти

  • спагети - 150 г
  • бекон - 150 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • пармезан - 30 г настърган
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пресния бекон на жулиени.

В тиган налейте една кафена чашка зехтин и запържете до златисто. Сварете спагетите според указанията на опаковката. Прецедете ги и прехвърлете в тигана със запържения бекон.

Сложете го на котлона и добавете жълтъците с пармезана. Разбъркайте за няколко минути. Свалете съда от котлона и насипете пастата в чинии.

Поръсете с щипка черен пипер и щипка пармезан. Да ви е сладко!

Спагетите карбонара трябва да бъдат без сметанов или друг сос. Възникват като рецепта за италианските миньори, коите се нуждаели от питателно обедно блюдо и тъй като са се хранели на място и без вилици това е било удобно и практично.

Говорим за 100 години назад! Спагети Карбонара с пресен бекон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: