Начин на приготвяне
Лападът се почиства от дръжките и се измива много добре. Нарязва се на едро и се слага в тенджера.
Пресният лук се почиства, измива много добре и се нарязва на ситно. Прибавя се към лапада.
Прибавя се към лапада и сушеният лук.
Джодженът се почиства от дръжките, листата се измиват и се накъсват на ситно.
Залива се с олио и малко вода. Задушава се за 3 Мин.
Яйцата (5 бр.) се разбъркват на пяна. Прибавя се киселото мляко с разбърканата сода за хляб. Разбърква се много добре.
Прибавя се царевично нишесте и се разбърква.
Прибавя се задушеният лапад, който предварително се изцежда.
Разбърква се много добре.
ГХИ се разтопява. Тавата, в която ще се пече, се намазва с ГХИ от всички страни.
Нарежда се две кори, които се заливат с ГХИ 3 с.л. Отгоре се слага плънката с лапад.
Така се нарежда лападникът, като през две кори се слага плънка и се завършва с кора.
Баницата се нарязва на парчета.
Залива се с яйцето, което е разбъркано на пяна, с прибавена газираната вода и ГХИ 3 с.л.
Пече се в предварително загрята фурна 60 мин. на 180 градуса.
Лападникът с царевично нишесте е готов.