Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. В купа разбиваме захарта с яйцата с миксер до побеляване продължително. Прибавяме след това олиото и водата и пак разбиваме много добре с миксера.
Пресяваме брашното със сито. Смесваме брашното и бакпулвера и разбъркваме. Прибавяме брашното и разбъркваме. Прибавяме след това нишестето. В случая е нишесте Ванилия.
Разбиваме добре кашата. Намазваме с олио форма за кекс и набрашняваме.
Отделяме 1/3 част кашата и я слагаме в купичка и слагаме какаото вътре и разбъркваме.
Пъстрим кекса със светла и кафява смес. Заглаждаме. Печем на 160°C до готовност.
Вадим го от формата и го обръщаме в чиния.
Поръсваме с пудра захар отгоре.
Да ви е сладко!
Хапваме с кафе.