Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги режем на малки кубчета.
Слагаме ги да се варят в малко вода заедно с чаена лъжица сол.
Сваряваме ги, като внимаваме да не се преварят и разпаднат.
Отцеждаме ги от водата и ги оставяме да изстинат.
В зависимост от големината на краставичките ги режем или на кръгчета или разполовяваме краставицата и режем на полукръгчета.
Копъра нарязваме на ситно и поръсваме върху студените картофи.
Добавяме също краставичките и майонезата и разбъркваме картофената салата, така че всичко да се покрие с майонеза.
За да приготвим майонеза, счупваме яйцето към него слагаме по една щипка сол и лимонена киселина и разбиваме с пасатор.
Докато разбиваме, постепенно започваме да наливаме олио, докато сместа се сгъсти и се получи гъста майонеза.
Сервираме картофената салата с майонеза изстудена.