Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хрупкав сафрид на фурна

Хрупкав сафрид на фурна

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Хрупкав сафрид на фурна
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вие си изберете гарнитура, от нас имате основното - хрупкав сафрид на фурна"

Необходими Продукти

  • сафрид - 700 г почистен
  • домати - 500 г консервирани
  • лук - 2 глави
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • черен пипер
  • олио - 6 с.л.
  • лимонов сок 
  • подправки за риба - 1 с.л. Pikantina
  • краве масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита риба се маринова в лимонов сок и сол. 

Лукът и доматите, предварително обелени, се нарязват на ситно, посоляват се, смесват се с подправките и се изсипват в намазана с мазнина тава. 

Върху тях се нарежда рибата, поръсена с подправки за риба, залива се с олио и се пече в силна фурна 35 минути, като през време на печенето сафридът на фурна се полива със соса, получен при печене.

След като се извади от фурната, печената рибка се полива с разтопено краве масло.

Хрупкавият сафрид на фурна се поднася топъл с гарнитура по желание. 

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: