Начин на приготвяне
В каната на мощен блендер/нутрибулет сипваме 300 г кисело мляко и нарязано червено цвекло. Блендираме за около половин минута (с почивки) до получаването на гладка еднородна консистенция с наситено розов цвят.
Сипваме цикламеното кисело мляко в дълбока купа и към него прибавяме останалите съставки - измити и нарязани на ситно свежите стръкчета копър, пресните листа джоджен и 2 стръка пресен лук с главичките.
Откъсваме от свежо набраната тученица само крехките листенца и измити ги добавяме към нашата лятна супа. Отгледана в градината, директно нарязваме измитата краставица на малки кубченца за таратора, но в случай че е от магазина - я обелваме.
Разбъркваме заедно с подправящите съставки на вкус – шарлан, фино смлян черен пипер, оцет Балсамико (бяла балсамова подправка за салати) и фина хималайска сол.
На малка струйка, разбърквайки млечната супа, доливаме 300 мл студена филтрирана вода.
Поднасяме свежата лятна млечна супа по желание предварително охладена.
Чудно вкусна и здравословна идея за розов таратор с тученица и червено цвекло.