Лятна млечна супа

Лятна млечна супа
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
04/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"През лятото хапваме леки и вкусни гозби, а тази млечна супа е точно такава"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 300 г
  • краставица - 1 бр, средно голяма
  • червено цвекло - 1/2 бр. средно голямо
  • тученица - 1 връзка, свежи листенца
  • копър - 1/2 връзка, пресен
  • пресен лук - 2 стръка с перцата
  • джоджен - 2 - 3 стръка пресни листа
  • вода - 300 мл
  • шарлан - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки смлян
  • оцет - 1 - 2 с.л. Балсамико
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каната на мощен блендер/нутрибулет сипваме 300 г кисело мляко и нарязано червено цвекло. Блендираме за около половин минута (с почивки) до получаването на гладка еднородна консистенция с наситено розов цвят.

Сипваме цикламеното кисело мляко в дълбока купа и към него прибавяме останалите съставки - измити и нарязани на ситно свежите стръкчета копър, пресните листа джоджен и 2 стръка пресен лук с главичките.

Откъсваме от свежо набраната тученица само крехките листенца и измити ги добавяме към нашата лятна супа. Отгледана в градината, директно нарязваме измитата краставица на малки кубченца за таратора, но в случай че е от магазина - я обелваме.

Разбъркваме заедно с подправящите съставки на вкус – шарлан, фино смлян черен пипер, оцет Балсамико (бяла балсамова подправка за салати) и фина хималайска сол.

На малка струйка, разбърквайки млечната супа, доливаме 300 мл студена филтрирана вода.

Поднасяме свежата лятна млечна супа по желание предварително охладена.

Чудно вкусна и здравословна идея за розов таратор с тученица и червено цвекло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: