Начин на приготвяне
На много слаб огън разтопете маслото и внимателно и бавно прибавете брашното. Бъркайте с дървена лъжица, докато брашното започне да потъмнява.
Щом брашното започне да променя своя цвят, прибавете и горещия пилешки бульон заедно с предварително затопленото прясно мляко.
Изсипвайте бавно на тънка струя, като непрекъснато бъркайте енергично. Не бива да се получават бучки. Ако все пак това стане, може да поправите това, като пасирате сместа.
Към сместа се добавя и виното. Усилване котлона на средна степен и оставяме нашата френска супа да поври 10-15 минути.
През това време се настъргват кашкавалът и се добавя към млечната супа. Разбъркайте отново.
Следва застройката. Жълтъкът се разбира заедно със готварската сметана. Сместа се изсипва към млечната супа бавно, като през това време не спирате да я бъркайте.
Внимавайте да не се получат бучки.
Ако все пак това се получи, отново използвайте пасатора на помощ.
Млечната френска супа трябва да е идеално гладка.
Подправете със сол, смян черен пипер и индийско орехче на вкус.