Начин на приготвяне
Предварително замразяваме малините във фризера.
Смесваме пресятото брашно, солта, бакпулвера и лимонената захар в купа.
Сипваме захарта и мекото масло в друга купа и разбиваме за 1-2 минути.
Добавяме яйцата, млякото и лимонената кора и отново разбиваме.
Накрая сипваме сместа с брашното на порции, като през това време разбъркваме.
Изсипваме сместа в намаслена тефлонова форма за кекс.
Сипваме малко брашно в купичка и в него добавяме белия шоколад, предварително нарязан на дребни парченца. Овалваме, сипваме в цедка или сито и пресяваме, за да се отдели брашното, което не е полепнало по шоколадовите парченца.
В същото брашно сипваме замразените малини и повтаряме същата процедура както със шоколада.
Правим това, за да не потънат прекалено шоколадът и малините в сместа.
Подреждаме малините най-отгоре на кексовата смес и разпределяме парченцата шоколад.
Загряваме фурната на 180 градуса и печем кекса за 30-35 минути. Оставяме го да се охлади и го обръщаме внимателно на чиния или подложка.
Разтопяваме белия шоколад за украсата с маслото и декорираме с изстиналия кекс. Украсяваме с пресни малини и поръсваме с малко пудра захар.
Страхотен безглутенов кекс с малини и бял шоколад.
Опитайте!