Торта с малини и банани

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Торта с малини и банани
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
29/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Нищо не може да застане на пътя на човек, който иска още едно парче Торта с малини и банани"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 60 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия
  • за парфето
  • прясно мляко - 200 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кондензирано мляко - 100 г
  • желатин - 1 + 1/2 п.
  • банан - 1 бр.
  • за топинга
  • малинов кисел - 1 пакет
  • вода - 400 мл
  • захар - 100 г
  • малини - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, бакпулвера, захарта, ванилията и какаото.

В купа разбийте яйцата с мазнината. Добавете сухите съставки, разбийте за кратко.

Изсипете сместа в тавичка с диаметър 25 см и изпечете в загрята на 160 градуса фурна. Оставете да се охлади на решетка, след което го разрежете с помощта на конец. Поставете блата в поднос и стегнете с откопчаващ ринг. По желание може леко да се сиропира.

В подходящ съд загрейте млякото и изсипете вътре желатина, бъркайте непрекъснато, докато се разтопи. Оставете настрани да се охлажда.

През това време си нарежете бананите на кръгчета.

В купа разбийте сметаната, а в друга купа разбийте с миксер маскарпонето и кондензираното мляко. Към тях постепенно добавете прясното мляко и продължете да разбивате на ниска скорост. Накрая добавете към тази смес разбитата сметана и съвсем леко обединете с помощта на шпатула.

Прибавете бананите, разбъркайте леко и изсипете 1/2 от сместа върху блата и с помощта на нож го разнесете равномерно. Поставете върху него втората част от разрязаният блат и нанесете останалата част от крема.

Приберете в хладилника да стегне парфето.

Загрейте водата и в нея изсипете съдържанието на пакетчето кисел, разбъркайте и оставете да се охлади.

Когато кисела вече не е топъл, извадете формата от хладилника и подредете отгоре малините.

Залейте ги с кисела. Може да не слагате цялото количество, а само колкото да се покрият плодовете. Оставете тортата в хладилник да се охлади и да поеме съставките за 3-4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: