Начин на приготвяне
Сладоледът се оставя на стайна температура, за да се разтопи напълно.
Леко хладък се прехвърля в купа и към него се добавя прясното мляко. Разбърква се добре с телена бъркалка.
Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, след което се добавя към сладоледа. Разбърква се добре до получаване на гъста смес, която трябва да пада плавно от бъркалката.
Ако сместа е много гъста, добавете още малко мляко.
Добавят се шоколадовите пръчици и капките, след което отново се разбърква.
Сместа за този лесен кекс се изсипва в силиконова форма за печене или в тавичка, покрита с хартия за печене.
Слага се в студена фурна и се пече на 180°C 35-40 мин.
Проверява се дали е готов с клечка. След изваждане може да поръсите сладкиша с пудра захар по желание.
Препоръчвам сладолед с горски плодове или шоколад.
Бързо, лесно и вкусно - бърз кекс със сладолед.