Начин на приготвяне
Лукът и морковът се нарязват на малки кубчета, а чесънът се наситнява.
Патладжанът се обелва, а тиквичките се оставят така. И трите се нарязват на кубчета - не много малки.
В сгорещено олио се запържва лукът с чесъна и моркова. Прибавят се всички подправки освен дафиновия лист.
Прибавят се тиквичките и като се позапържат и те, се захлупват. Оставят се така за кратко, докато си пуснат малко вода заради солта, с която са се смесили при запържването при подправките.
След това се добавя и патладжанът, разбърква се и се слага и дафиновият лист.
Оставя се на слаб огън. През това време се нарязва доматът на кубчета и се добавя и той, а след него се изсипва и нахутът. Отново се разбърква и се оставя да къкри до готовност.
Ако стане доста водата от зеленчуците, може към края зеленчуковата яхния да се остави около 10 минути без капак, за да се изпари част от водата.
Когато всичко е сварено, се добавя малко накълцан магданоз и се доовкусява с още от подправките, ако има нужда.