Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна яхния с нахут и къри

Постна яхния с нахут и къри

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Постна яхния с нахут и къри
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
16/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Бърза яхния с нахут за гладници"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 1/2 ч.ч., сварен (консерва и половина)
  • лук - 1 глава, малка
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр. зелена + 1 бр. жълта
  • домати - 1 бр., по - малък
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на малки кубчета, а чесънът се наситнява.

Патладжанът се обелва, а тиквичките се оставят така. И трите се нарязват на кубчета - не много малки.

В сгорещено олио се запържва лукът с чесъна и моркова. Прибавят се всички подправки освен дафиновия лист.

Прибавят се тиквичките и като се позапържат и те, се захлупват. Оставят се така за кратко, докато си пуснат малко вода заради солта, с която са се смесили при запържването при подправките.

След това се добавя и патладжанът, разбърква се и се слага и дафиновият лист.

Оставя се на слаб огън. През това време се нарязва доматът на кубчета и се добавя и той, а след него се изсипва и нахутът. Отново се разбърква и се оставя да къкри до готовност.

Ако стане доста водата от зеленчуците, може към края зеленчуковата яхния да се остави около 10 минути без капак, за да се изпари част от водата.

Когато всичко е сварено, се добавя малко накълцан магданоз и се доовкусява с още от подправките, ако има нужда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: