Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Постна яхния с нахут

Постна яхния с нахут

Sevinch AdilSevinch Adil
Новак
3014538
Постна яхния с нахут
Снимка: Sevinch Adil
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г от консерва
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • червен пипер - смлян
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • сол - 1 щ.
  • куркума - 1 щ.
  • олио - 50 мл
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд наливаме олиото, добавяме ситно нарязания лук, пипер, морков.

Леко запържваме, добавяме червен смлян пипер и брашно, наливаме 100 мл вода и оставяме да ври 10 минути.

След това добавяме изцедения нахут от консерва. Добавяме и останалите продукти, оставяме да ври още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: