Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Летен десерт с диня

Летен десерт с диня

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Летен десерт с диня2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лимонов сок - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - течна 1 ч.ч. разбита с миксер
  • диня - 1 бр.
  • пъпеш - 1 бр. на кубчета
  • ягоди - 400 гр. нарязани на филийки
  • грозде - 400 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лимоновия сок, захарта и брашното в тенджера. Сгрейте на умерен огън и оставете сместа да заври. Намалете огъня.

Постепенно изсипете половината сос при разбитите яйца, след което върнете в тенджерата.

Бъркайте непрекъснато за около 15 минути. Оставете заливката да се охлади напълно, след което добавете сметаната. Охладете в хладилника.

Разрежете динята на две. Издълбайте двете половини с лъжица или нож, като оставите по стените на динята около 2 сантиметра от месото.

Вътрешността нарежете на едри парчета. Оформете нещо като 2 лодки.

Смесете пъпеша, ягодите, гроздето и парчетата диня. Напълнете лодките.

Отделно сервирайте дресинга за летния десерт с диня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: