Начин на приготвяне
Разбийте сметаната с помощта на миксер до получаването на пухкава консистенция.
Разбийте яйцата със захарта, прибавете сметаната, ваниловата захар и брашното.
Разбъркайте до еднородност и загрейте сместа на водна баня. Бъркайте непрекъснато до сгъстяването.
Отстранете крема и го охладете. Разбийте маслото и го прибавете към крема. Разбъркайте. Разтворете желатина на водна баня.
Прибавете едната част към крема, а към другата част прибавете малини и 2 с.л. захар. Разбъркайте и оставете леко да се желира.
Изсипете част от белия крем в подходящи чашки, след това сложете от малиновото желе и завършете с бял крем.
Оставете десерта да се стегне за 3-4 часа.
Преди сервиране, изсипете желето в чинийки /ако е необходимо потопете дъното на чашките в гореща вода/ и гарнирайте с малинов топинг.
Летният малинов десерт е готов.