Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват и измиват. Мариноват се за около час в лимонов сок, бахар, дафинов лист, сол и малко вода.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в тенджера. Добавят се нарязаните на кубчета картофи и цвекло.
Добавете малко вода, за да не изгорят зеленчуците.
След това добавете нарязаните на кубчета тиквички, ситно нарязано червено зеле и райкин боб.
Ако водата изври, тогава добавете още малко.
След като заври зелето, добавете доматеното пюре или доматите.
Варете до омекване. След това прехвърлете съставките в тава и печете зеленчуците за около 30 мин.
Можете да добавите смес от италиански подправки към зеленчуците, това само ще направи вкуса на ястието още по-ароматен.
Приятен апетит! Маринованите зеленчуци на фурна са готови.
Коментари