Редени зеленчуци на фурна

Редени зеленчуци на фурна
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Когато сме перфекционисти и мразим хаоса - ето тогава си приготвяме редени зеленчуци на фурна"

Необходими Продукти

  • картофи - 7 бр.
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 7 бр.
  • карфиол - 1/4 глава
  • риган
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Наряват се на филийки. Чушките се разрязват през средата по дължина и се почистват.

Нарязват се на четвъринки, като парчетата се разрязват още един път през средата. Картофите и чушките се посоляват и солта се размесва добре.

Тиквичката се обелва и нарязва на филийки. Лукът се почиства и нарязва на филийки.

Карфиолът се измива и се нарязва на триъгълни филийки, реже се на ширина. Зеленчуците се нареждат в йенска тенджера един до друг, като се редуват.

Картоф, чушка, картоф, чушка, тиквичка, карфиол, лук... След като всички зеленчуци се наредят, се овкусяват със сол и черен пипер. Поръсват се с риган и магданоз. Поръсва се и с малко олио.

Добавя се много малко водичка и се слага капака на тенджерата. Слага се да се пече във фурната. Когато зеленчуците се задушат, се маха капакът, за да се запекат. Страхотни печени зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: