Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Наряват се на филийки. Чушките се разрязват през средата по дължина и се почистват.
Нарязват се на четвъринки, като парчетата се разрязват още един път през средата. Картофите и чушките се посоляват и солта се размесва добре.
Тиквичката се обелва и нарязва на филийки. Лукът се почиства и нарязва на филийки.
Карфиолът се измива и се нарязва на триъгълни филийки, реже се на ширина. Зеленчуците се нареждат в йенска тенджера един до друг, като се редуват.
Картоф, чушка, картоф, чушка, тиквичка, карфиол, лук... След като всички зеленчуци се наредят, се овкусяват със сол и черен пипер. Поръсват се с риган и магданоз. Поръсва се и с малко олио.
Добавя се много малко водичка и се слага капака на тенджерата. Слага се да се пече във фурната. Когато зеленчуците се задушат, се маха капакът, за да се запекат. Страхотни печени зеленчуци!