Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена плодова торта с кондензирано мляко

Бишкотена плодова торта с кондензирано мляко

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Бишкотена плодова торта с кондензирано мляко
Снимка: Геновева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Нежна бишкотена торта, която просто се топи в устата"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 2 опаковки от меките
  • малини - 100 г
  • боровинки - 50 г
  • грозде - 8 зрънца бяло
  • сладко от ягоди - 1 бурканче
  • кондензирано мляко - 300 мл подсладено
  • заквасена сметана - 400 г
  • желатин - 3 опаковки по 10 г
  • прясно мляко - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме заквасената сметана с миксер и към нея добавяме подсладеното кондензирано мляко.

След като сме разбили с миксера, добавяме сладкото от ягоди и разбъркваме с лъжица.

Разтваря 2 опаковки от желатина в студена вода и след като набъбне, го затопляме за няколко секунди в микровълновата.

Изсипваме желатина при крема и пъхаме в хладилника за няколко минути да стегне крема.

През това време си редим ред бишкоти, потопени в студено прясно мляко в кръгла форма за торта с махащо се дъно. Отгоре върху бишкотите изсипваме и заглаждаме половината от нашия крем.

Отгоре редим втори ред с бишкоти, потопени в прясно мляко, и накрая изсипваме останалия крем за торта.

Заглаждаме и прибираме бишкотената торта в хладилника за поне 5 часа.

Накрая отгоре украсяваме по желание с малини, боровинки и зрънца грозде.

Върху плодовете изсипете третия желатин приготвен по същия начин.

Върнете бишкотената плодова торта с кондензирано мляко в хладилника, докато стегне желатинът.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: