Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Торта от палачинки с кондензирано мляко

Торта от палачинки с кондензирано мляко

Торта от палачинки с кондензирано мляко
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Знаете ли, че в страната на най-страстните любители на тортите тази торта от палачинки с кондензирано мляко е тотален хит?"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • кондензирано мляко - 200 г подсладено
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • течен шоколад - 2 ч.л.
  • захарни конфети - за украса
  • масло - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се чуква яйцето и добавяме 1 с.л. брашно. Разбива се с телена бъркалка и сипваме кондензираното мляко, прясното мляко, щипка сол и бакпулвера. Добавя се останалото брашно и се разбива на гъста каша, като боза.

Загрява се тиган, намазнен с мазнина, и сипваме половин черпак да се оформи малка палачинка. Изчакват се за минута-две на котлон на 3 степен и когато отгоре се получат мехурчета, се обръща с шпатула.

Запичат се бързо заради захарта в тестото. В купа се сипва сметана с 1 с.л. пудра захар и се разбива с миксер на пухкав крем. Добавя се течен шоколад, разбива се още минута и е готово.

В чиния поставяме една палачинка, намазва се с крем, върху нея втора палачинка, отново крем и така се нареждат 8 бр. една върху друга.

Сипваме от крема в пош с звездовиден накрайник и украсяваме малката тортичка, а върху крема се разпределят захарни топчета и сърца.

Охлажда се и тогава се нарязва. Може да е малка, но е много вкусна - опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: