Начин на приготвяне
За блата яйцата и захарта се разбиват. Прибавя се пресятото брашно и бакпулверът.
Разбърква се, добавя се ванилията. Изсипва се във форма за торта с хартия за печене.
Пече се в предварително загрята фурна на 180°C около половин час или до суха клечка. Готовият блат се оставя да се охлади леко, после се разрязва на два или три блата.
За кокосовия крем в купа се разбиват кондензираното мляко и размекнатото масло, после се прибавят кокосовите стърготини и се разбърква добре.
Сглобяване:
Първо блат, сиропира се с прясното мляко обилно, после крем, блат, прясно мляко, крем, блат и т.н., като се завършва с крем.
Сметаната се разбива и цялата кокосова торта се измазва, правят се розички с шприц.
Украсява се с настърган бял шоколад, а страните - с кокосовите стърготини.
Кокосова торта с кондензирано мляко се прибира в хладилник за няколко часа.