Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кокосова торта»Кокосова торта с кондензирано мляко

Кокосова торта с кондензирано мляко

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Кокосова торта с кондензирано мляко
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Всяка диета подлежи на спазване, докато някой не дойде с тази торта и тогава всичко е изгубено - не можеш да ѝ устоиш просто"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 2 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • Крем
  • кондензирано мляко - 1 консерва /400 г/
  • кокосови стърготини - 100 г
  • краве масло - 250 г
  • Още
  • прясно мляко - около 1 - 1.5 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кокосови стърготини - 40 - 50 г за поръсване
  • бял шоколад - около 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата яйцата и захарта се разбиват. Прибавя се пресятото брашно и бакпулверът.

Разбърква се, добавя се ванилията. Изсипва се във форма за торта с хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 180°C около половин час или до суха клечка. Готовият блат се оставя да се охлади леко, после се разрязва на два или три блата.

За кокосовия крем в купа се разбиват кондензираното мляко и размекнатото масло, после се прибавят кокосовите стърготини и се разбърква добре.

Сглобяване:

Първо блат, сиропира се с прясното мляко обилно, после крем, блат, прясно мляко, крем, блат и т.н., като се завършва с крем.

Сметаната се разбива и цялата кокосова торта се измазва, правят се розички с шприц.

Украсява се с настърган бял шоколад, а страните - с кокосовите стърготини.

Кокосова торта с кондензирано мляко се прибира в хладилник за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: