Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Ретро сиропиран сладкиш със сметана

Ретро сиропиран сладкиш със сметана

TediGoTediGo
Новак
2822837
Ретро сиропиран сладкиш със сметана
Снимка: TediGo
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ретро, ама все още ни е любим сиропираният сладкиш с кайсии"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 100 г
  • пудра захар - 150 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 2 бр.
  • пудинг - 1 пакетче, ванилия на д - р Йоткер
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л.
  • сладкарска сметана - 200 г
  • компот - 2 буркана, от кайсии, плодовете
  • течен шоколад - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ретро сиропиран сладкиш със сметана - чудесен за всеки повод.

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с пудра захар, към тях се влага пресетите брашно и бакпулвер. Трябва да се получи гъстичка смес, към която се влагат постепенно разбитите на сняг белтъци и ванилийките.

Тази смес се разпределя във форма за печене на торта и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Изпеченият блат се отстранява от формата и се позиционира в чиния.

Сиропира се със сок от компот от кайсии и се покрива със самите кайсии, като те трябва да се обърнати с вътрешността надолу.

Сложете пак ринга на формата и го закопчейте. Покрийте с крем от разбита сметана с изстиналия пудинг (вижте на опаковката как се приготвя пундинга с прясното мляко) и заравнете. Нека ретро сладкишът остане така няколко часа.

После с помощта на нож минете по стените на формата, за да отделите кремчето от тях. Отстранете ринга и украсете с течен шоколад сладкишът с кайсии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: