Начин на приготвяне
Ретро сиропиран сладкиш със сметана - чудесен за всеки повод.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с пудра захар, към тях се влага пресетите брашно и бакпулвер. Трябва да се получи гъстичка смес, към която се влагат постепенно разбитите на сняг белтъци и ванилийките.
Тази смес се разпределя във форма за печене на торта и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Изпеченият блат се отстранява от формата и се позиционира в чиния.
Сиропира се със сок от компот от кайсии и се покрива със самите кайсии, като те трябва да се обърнати с вътрешността надолу.
Сложете пак ринга на формата и го закопчейте. Покрийте с крем от разбита сметана с изстиналия пудинг (вижте на опаковката как се приготвя пундинга с прясното мляко) и заравнете. Нека ретро сладкишът остане така няколко часа.
После с помощта на нож минете по стените на формата, за да отделите кремчето от тях. Отстранете ринга и украсете с течен шоколад сладкишът с кайсии.