Начин на приготвяне
Отделете 3 белтъка от яйцата и ги изсипете в сух съд, в който ще ги разбиете с 12 с.л. захар.
Останалите яйца разбийте хубаво със захарта до побеляване. Изсипете бакпулвер в брашното. Малко по малко добавете брашното към яйчената смес, докато разбърквате.
В тавата, в която ще печете сладкиша, изсипете 3 с.л. захар и загрейте на котлона да се карамелизира и разнесете по тавата.
Отгоре наредете кайсиите от компотите, които предварително сте извадили, за да се отцедят малко. Отгоре залейте със сместа и печете на 200 градуса за около 40-50 минути. Тавата е добре да е сложена по-близко до дъното.
Докато е още топъл, захлупете с подходяща тава и обърнете, залейте малко по малко с течността от единия буркан.
След като изстине, намажете сладкиша с кайсии с разбитите белтъци.
Ретро сиропираният сладкиш с компот от кайсии е готов.