Начин на приготвяне
Ретро ябълков сладкиш с грис, който ще ви омагьоса с аромата си.
В купа се смесват брашното, бакпулвер, грис и захарта.
Към настърганите ябълки се прибавят 5 с. л. захар, канелата и орехите.
Кравето масло се разтопява.
Тава с размер 30 см се покрива с хартия за печене. Дъното се намазва с част от маслото.
Поръсва се 1/3 от сухата смес. Върху нея се разпределя 1/3 от ябълковата смес. Поръсва се с краве масло. Следва суха смес, ябълки, масло и пак суха смес и се завършва с ябълки, като сладкишът с грис се напръсква хубаво с масло.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
Още топъл сладкишът с ябълки се поръсва с пудра захар.
Оставя се да изстине и тогава се нарязва.
Да ви е сладко с този ретро сладкиш!
Бележка: Чашата е с вместимост 250 мл.