Начин на приготвяне
Патладжанът се обелва, реже се на половина, а после на дълго, за да се получат хубави резени.
Посоляваме ги и оставяме за 30 минути. След това измиваме патладжана и го оставяме да се отцеди.
През това време чукваме 2 яйца и ги разбъркваме, към тях прибавяме настърганите сирене и кашкавал, както и нарязания копър, пасирания чесън и малко риган. Обърква ме сместа.
Патладжаните ги задушаваме в съвсем малко олио и ги оставяме на кухненска хартия да се отцедят.
Режем домата на резени. Подбираме си горе-долу еднакви резени патладжан. Върху едната половина слагаме от яйчената смес, а върху другата - резен домат и ги захлупваме като сандвич едно към друго.
В дълбока чинийка сипваме брашно, а в купа разбиваме останалите яйца.
Овалваме нашите патладжани в брашното, след това потапяме в яйцата и накрая пак в брашното.
Пържим панираните патладжани в сгорещено олио.
Панираме внимателно всички парчета. Сервираме охладени панираните патладжан Сандвич.
Да ви е сладко!