Начин на приготвяне
Измийте патладжаните, нарежете ги на кръгове или елипси по дължина с дебелина около 1/2-1 см или на око. Обилно ги посолете и ги подредете в поднос под наклон.
След 20-30 минути ги измийте от отделилата се течност и ги подсушете много добре с хартия.
По желание може да ги поръсите с черен пипер.
Загрейте мазнина в дълбок тиган за пърженето. Всяко парче патладжан потапяйте последователно в брашно, разбити яйца и галета.
Пускайте леко да се изпържат до апетитен загар от двете страни.
Готовите пържени патладжани отцеждайте върху решетка с тава отдолу.
Поднесете ги като гарнитура или основно ястия, по желание с млечен сос или доматен сос.
Панираните патладжани са много вкусни!
Коментари