Начин на приготвяне
Измити ябълки се обелват, почистват се семената и се рендосват на едро ренде.
След 3-4 минути се отцеждат и сокът се запазва, с него сиропирам сладката баницата.
Локум се нарязва на пръчици. Вземат се две кори, първата поръсваме с малко олио, отгоре сложете втора кора, която се поръсва с настъргани ябълки, лъжица захар.
В тясната долна страна на кората се нареждат пръчици локум и навиваме на рула.
Така се оформят три рулца и нареждаме в тава, намазана с олио. С нож се нарязват на парчета и заливаме със смес от газирана вода и олио да попие по разрезите.
Печем в загрята фурна 200°C с вентилатор до златисто.
Изваждаме и още топла се залива с ябълковия сироп.
Покрива се с кърпа и оставяме баницата с ябълки да се охлади.
По желание може да поръсите баницата с ябълки и заливка с пудра захар, но може и без нея.
Да ви е вкусно !