Моркови в буркани

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Моркови в буркани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2 буркана
"Сладко-кисели моркови в буркани - сигурни сме, че ще станат първи приятели с отлежалата домашна ракия!"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • за маринатата
  • оцет - 300 мл
  • мед - 300 г
  • вода - 600 мл
  • сол - 3 ч.л.
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете морковите на дребно при нужда. Лука нарежете и отделете на листчета.

Бланширайте морковите за 3-5 минути във вряща подсолена вода и веднага ги пуснете в студена вода.

Смесете всички продукти за маринатата и сложете да се свари. Напълнете морковите и лука в бурканите.

Залейте с горещата марината, затворете с капачки и стерилизирайте за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: