Начин на приготвяне
Начупваме карфиола на малки главички, като преди това сме премахнали, ако има наранена и по-тъмна част по повърхността на зелката.
Измиваме, отцеждаме от излишна вода и разпределяме в измитите и подсушени буркани.
Уплътняваме до гърлото. Сипваме на всяко бурканче по 1 равна чаена лъжичка. Заливаме със студена вода до пръстена на буркана, така че да покрива карфиола.
Затваряме плътно капачките и в дълбока тенджера, покрити с вода ги оставяме да се варят. След като заври водата засичаме 30 минути и бурканчетата са готови!
Изваждаме ги с помощта на специалните щипки за буркани, и ги обръщаме с капачките надолу, докато изстинат!
Лесна и бърза за приготвяне зимнина с любимия на всички – емблематичен за есента карфиол!
Чудно Вкусно!