Начин на приготвяне
Измиваме краставичките, отрязваме с нож краищата им. Морковите се белят с белачка за картофи, срязват се на две през средата, а после на още две, като гледаме да са еднакви с височината на краставичките.
В измити буркани се нарежда вертикално краставичка, парче морков и така докато се напълни бурканът. Отгоре се поставят краставички с по-малки размери или се нарязват на парчета.
Поставяме цвят копър, той придава апетитен аромат. Налива се винен оцет до първата черта, добавяме зърна бахар и черен пипер.
Сипваме 1 с. л. сол и 1 равна с. л. захар, доливаме вода до горния ръб и затваряме с нови капачки.
Бурканите се стерилизират за 5 -8 минути най-много, за да останат хрупкави. Съхраняваме на хладно за зимата.