Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Хрупкави краставички с моркови в буркани

Хрупкави краставички с моркови в буркани

Хрупкави краставички с моркови в буркани
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Двойно мезе за ракия"

Необходими Продукти

  • корнишони - 5 кг
  • моркови - 1 кг
  • сол
  • винен оцет - 6 %
  • захар
  • копър - цвят
  • черен пипер - зърна
  • бахар - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме краставичките, отрязваме с нож краищата им. Морковите се белят с белачка за картофи, срязват се на две през средата, а после на още две, като гледаме да са еднакви с височината на краставичките.

В измити буркани се нарежда вертикално краставичка, парче морков и така докато се напълни бурканът. Отгоре се поставят краставички с по-малки размери или се нарязват на парчета.

Поставяме цвят копър, той придава апетитен аромат. Налива се винен оцет до първата черта, добавяме зърна бахар и черен пипер.

Сипваме 1 с. л. сол и 1 равна с. л. захар, доливаме вода до горния ръб и затваряме с нови капачки.

Бурканите се стерилизират за 5 -8 минути най-много, за да останат хрупкави. Съхраняваме на хладно за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: