Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Рязани камби и моркови в буркани

Рязани камби и моркови в буркани

Петя КоноваПетя Конова
Новак
912747256
Рязани камби и моркови в буркани
Снимка: Петя Конова
1 / 3
26/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Рязани камби и моркови в буркани са страхотна туршия за мезе без варене"

Необходими Продукти

  • камби - 1 кг
  • моркови - 500 г
  • за 1 буркан
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • оцет - 6 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • аспирин - 2 бр.
  • целина - листа на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, почистват от семките и дръжките. Нарязват се на ивици.

Морковите се измиват, почистват и се нарязват на кръгчета или полумесеца.

Подправките се зареждат в буркана, слагат се камбите и морковите. Заливат се с гореща вода. Консервираните камби се затварят с капачките.

6-7 дни се туршията се обръщ и след това се оставят на покой.

Рязани камби и моркови в буркани са страхотна туршия за мезе без варене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: