Начин на приготвяне
Половината от бишкотите се смилат в блендер на няколко пъти. Слагат се в голяма купа.
Маслото се разтапя в микровълновата. Изсипва се при смлените бишкоти. Разбърква се добре.
Подготвя се форма за торта. На дъното се изсипват напоените с масло бишкоти. Разстилат се по цялото дъно равномерно и се притискат с чаша с равно дъно. Трябва да стане плътен блат от бишкоти.
В сока от компот се изсипва желатинът да набъбне.
В купата на миксера се сипва готварската сметана. Разбива се добре. Добавя се захарта и ванилията и отново се разбива. Желатинът се пуска в микровълновата, за да се разтопи.
Добавя се при разбитата сладкарска сметана. Добавя се и крема сиренето. Разбърква се добре с шпатула.
Готовата смес се изсипва във формата за торта и се разпределя равномерно, като се заравнява отгоре.
Слагат се няколко бучици сметана като облачета върху лесната бишкотена торта. Поръсват се със захарни пръчици.
Поничките се разполовяват. Слагат се отгоре, като дъги, които излизат от облаците.
Бишкотената торта Детска фантазия се оставя да стегне и е готова.