Бишкотена торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Бишкотена торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Лека и свежа бишкотена торта, който лесно могат да приготвят дори начинаещите кулинари"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 2 пакета
  • кисело мляко - 400 - 500 г цедено
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. белтъци
  • плодове - 1 ч.ч. пресни (ягоди, малини, сини сливи)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цеденото кисело мляко се разбива с половината от захарта. Половината от бишкотите се нареждат в тава и се намазват с получената смес.

Слагат се плодове и се реди нов ред бишкоти и пласт млечен крем. Когато тортата е готова, се слага в хладилника да се охлади.

През това време белтъците ги разбивате на сняг и с останалата захар.

Сладкишът се гарнира с белтъците и се оставя в хладилник за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
518
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна.от сърце

Благодаря
06.12.2023 09:13
Антоанета
Антоанета
Тортата стана фантастична. Към крема добавих и малко крема сирене и половин чаша сметана за готвене. Сложих и есенция от портокал, тъй като това подсили аромата на пресните портокали, които използвах ! След третия час в хладилника, спокойно може да се сервира ! Благодаря за рецептата ! Препоръчвам:-)
04.01.2014 18:19
4
1
2
Покажи всички подкоментари