gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Истински домашни меденки

Истински домашни меденки

ГеновеваГеновева
Готвач
1389481k1k2
Истински домашни меденки
Снимка: Геновева
1 / 4
03/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Толкова истински, че чак няма да ви се вярва колко са вкусни домашните меденки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези истински домашни меденки чукваме яйцата в дълбока купа и ги разбиваме заедно със захарта с помощта на миксер.

Добавяме олиото, разтопения мед, канелата и содата, угасена с оцета, към разбитите яйца.

Разбиваме сместа с миксер, след което добавяме брашното бавно и продължаваме да разбиваме, след като е трудно за разбиване с мисера, започваме да месим тестото с ръце до получаването на медено-канеленото тесто.

Когато е готово омесено, слагаме тестото в хладилника да стегне. После вадим от хладилника и започваме да оформяме топчета, които слагаме върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Повтаряме оформянето на медени топчета, докато сместа свърши.

По желание може да направите различни форми нашите домашни меденки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: